Modificări în statutul practicienilor în insolvență
Numărul 34, 22-28 noiembrie 2016 » Curier legislativ
Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență a fost modificat recent, cu prilejul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), reunit la București la 16 septembrie a.c.
Astfel, prin Hotărârea nr. 3/2016 a UNPIR (publicată în Monitorul Oficial nr. 919/15.11.2016) s-a modificat art. 13 al Statutului amintit. Articolul menționat prevede, în forma modificată, că asociatul unic din întreprinderea profesională unipersonală cu răspundere limitată, precum și asociatul coordonator al societății profesionale cu răspundere limitată pot fi angajați în societățile pe care le coordonează. De asemenea, asociații care nu au calitatea de asociați coordonatori pot fi angajați cu contract de muncă în propria societate. Asociatul coordonator al societății profesionale cu răspundere limitată nu poate deține simultan calitatea de asociat în societatea pe care o coordonează și calitatea de angajat sau colaborator în filialele societății-mamă.
Astfel, articolul amintit își păstrează forma anterioară, eliminându-se însă prevederea conform căreia asociatul coordonator poate fi remunerat sau poate primi o indemnizație, dar nu poate fi salarizat.
Reamintim că în cursul acestui an s-au mai adus modificări și completări Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență, inclusiv în ceea ce privește art. 13. Hotărârea Congresului UNPIR prin care se aprobă Statutul membrilor săi se va republica în Monitorul Oficial, dându-se textelor o nouă numerotare.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice