Modificările la Normele metodologice de aplicare a Legii privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, publicate în Monitorul Oficial
Numărul 7, 23 feb.-1 mar. 2021 » Curier legislativ
În Monitorul Oficial nr. 179 din 22 februarie 2021 a fost publicată HG nr. 50/2021 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin HG nr. 1850/2006. Actul normativ asigură implementarea în mod corespunzător a prevederilor Legii nr. 200/2006, în contextul modificărilor aduse prin OUG nr. 9/2021.
Astfel, avându-se în vedere că perioada de trei luni calendaristice prevăzută la art. 15 alin. (1) din lege, pentru care se suportă creanțele salariale prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. a), c), d) și e) din lege, nu se mai raportează la data deschiderii procedurii insolvenței, ci este perioada anterioară datei la care se solicită acordarea drepturilor, prin noul act normativ s-a dispus abrogarea art. 7 din Normele metodologice. De asemenea, în considerarea eliminării condiției prevăzută la teza a doua a art. 2 din Legea nr. 200/2006, cu modificările ulterioare, referitoare la ridicarea totală sau parțială a dreptului de administrare al angajatorilor în stare de insolvență, prin dispozițiile HG nr.50/2021 s-a dispus abrogarea literei b) a alineatului (1) al articolului 10 din Normele metodologice și modificarea în mod corespunzător a alineatelor (2), (3) și (4) ale aceluiași articol. Din același considerent, prin noul act normativ a fost modificată Anexa nr. 1 la Normele metodologice, în sensul eliminării, dintre documentele prevăzute în Cererea pentru stabilirea cuantumului și plata creanțelor ce se suportă din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, a copiei de pe hotărârea judecătorească prin care s-a dispus măsura ridicării parțiale sau totale a dreptului de administrare a angajatorului în stare de insolvență.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial