Modificările la Normele metodologice de aplicare a Legii privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, publicate în Monitorul Oficial
Telex » Știri 23 februarie 2021
În Monitorul Oficial nr. 179 din 22 februarie 2021 a fost publicată HG nr. 50/2021 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, aprobate prin HG nr. 1850/2006. Actul normativ asigură implementarea în mod corespunzător a prevederilor Legii nr. 200/2006, în contextul modificărilor aduse prin OUG nr. 9/2021.
Astfel, avându-se în vedere că perioada de trei luni calendaristice prevăzută la art. 15 alin. (1) din lege, pentru care se suportă creanţele salariale prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. a), c), d) şi e) din lege, nu se mai raportează la data deschiderii procedurii insolvenţei, ci este perioada anterioară datei la care se solicită acordarea drepturilor, prin noul act normativ s-a dispus abrogarea art. 7 din Normele metodologice. De asemenea, în considerarea eliminării condiției prevăzută la teza a doua a art. 2 din Legea nr. 200/2006, cu modificările ulterioare, referitoare la ridicarea totală sau parţială a dreptului de administrare al angajatorilor în stare de insolvenţă, prin dispoziţiile HG nr.50/2021 s-a dispus abrogarea literei b) a alineatului (1) al articolului 10 din Normele metodologice şi modificarea în mod corespunzător a alineatelor (2), (3) şi (4) ale aceluiaşi articol. Din acelaşi considerent, prin noul act normativ a fost modificată Anexa nr. 1 la Normele metodologice, în sensul eliminării, dintre documentele prevăzute în Cererea pentru stabilirea cuantumului şi plata creanţelor ce se suportă din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, a copiei de pe hotărârea judecătorească prin care s-a dispus măsura ridicării parţiale sau totale a dreptului de administrare a angajatorului în stare de insolvenţă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale