Monitorul Social: România are, în UE, cea mai mică pondere a populației care călătorește anual în scop personal
Numărul 36, 14-20 sep. 2022 » Roza vânturilor
România are cel mai mic procentaj din populație care călătorește anual în scop personal, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, relatează Agerpres. Monitorul Social a publicat un infografic cu privire la numărul de cetățeni români care și-au permis să călătorească în scop de agrement în ultimii ani față de media europeană.
„Doar 18% dintre românii între 15 și 65 de ani au călătorit în interes personal măcar o noapte în anul 2020. Spre deosebire, aproximativ 68% dintre cetățenii din Finlanda sau Olanda de aceeași vârstă au călătorit în 2020. România are cel mai mic procentaj din populație ce călătorește anual în scop personal, chiar și sub Bulgaria, unde 27% din populația țării a călătorit măcar o noapte în 2020”, arată infograficul.
Conform sursei citate, aceste cifre sunt influențate de pandemia COVID-19 declanșată în anul 2020, însă România ocupa ultimul loc în acest top și anterior. În 2019, doar 28% dintre românii între 15 și 65 de ani au călătorit măcar o noapte în scop personal, pe când ponderea în Bulgaria era de 37%, în Finlanda de 81% și în Olanda de 84%.
„Discrepanța cea mai accentuată este înregistrată în rândul populației de peste 65 de ani, unde abia 7% dintre cetățenii români au călătorit în 2020 în comparație cu 54% dintre olandezi și 49% dintre finlandezi. Înainte de pandemie, doar 13% dintre cetățenii de peste 65 de ani din România călătoreau, spre deosebire de 74% dintre olandezi sau 40% dintre polonezi”, conform studiului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național