Muzeul Antipa | Joi, 16 mai, vernisajul expoziției „emoții românești”
Numărul 17-18, 30 apr. - 14 mai 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ îi invită pe cei interesați joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, la deschiderea expoziției temporare de fotografie „emoții românești“, un proiect realizat în parteneriat cu artistul Rareș Beșliu. Potrivit unui comunicat al instituției, evenimentul va avea loc în prezența dr. Luis Ovidiu Popa - director general al Muzeului, a curatorului expoziției, artistul Rareș Beșliu, a jurnalistei Mona Nicolici, precum și a Mariei Gheorghiu, președinta Asociației OvidiuRO.
„Deși în ultimul an Rareș Beșliu a fotografiat mai mult nordul lumii, concentrându-se pe zonele arctice, acolo unde lumea se topește văzând cu ochii, România a fost și va rămâne mereu țara unde s-a îndrăgostit de natură și de fotografia de wildlife. Aici a trăit emoția descoperirii vieții sălbatice - o lume nouă pentru el, fără grai, dar captivantă și plină de povești”, se menționează în comunicatul organizatorilor.
„emoții românești“, prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din țara noastră, cuprinde 30 de fotografii cu animale ce se găsesc și pe teritoriul României. Imaginile fac parte din albumul „emoții“, unde cititorii pot găsi poveștile complete ale animalelor surprinse de Rareș Beșliu, dar și multe alte cadre cu viețuitoare din colțuri mai îndepărtate ale lumii.
În cadrul vernisajului, Rareș Beșliu va lansa albumul fotografic „emoții“ - ediția paperback. Este o carte cu același conținut precum cel al albumului în varianta hardcover, însă la dimensiuni mai reduse. Albumul poate fi achiziționat de la Muzeul Antipa la un preț promoțional.
Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 4 august 2024.
(Sursa foto: antipa.ro)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice