Muzeul Antipa | Provocarea LEGO pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani; duminică, 24 noiembrie: „Vehicul cu remorcă – axul de tractare
Numărul 45, 13-19 nov. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și e² Young Engineers îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani să participe la un program de educație prin aplicații teoretice și practice distractive: Provocarea LEGO. Programul ajută la îmbogățirea cunoștințelor din teoria școlară și a deprinderilor de aptitudini legate de gândire, inventivitate și încredere în forțele proprii. „Prin intermediul poveștilor interesante, experimentelor incitante și modelelor de construcții LEGO, concepute în mod original, ilustrând lumea Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Artei și Matematicii (ȘTIAM), copilul își va dezvolta aptitudinile motorii, spațial-vizuale și sociale. Programul ajută la îmbogățirea cunoștințelor din teoria școlară și a deprinderilor de aptitudini legate de gândire, inventivitate și încredere în forțele proprii”, menționează organizatorii, într-un comunicat.
Modulul III al programului se desfășoară duminica, în perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2024, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 13:15 și 14:30.
În perioada următoare vor fi abordate următoarele teme:
- Tema 2 (24 noiembrie 2024): Vehicul cu remorcă – axul de tractare;
- Tema 3 (8 decembrie 2024): Titirezul – legea conservării momentului unghiular, mecanismul de creștere dublă a vitezei de transmisie;
- Tema 4 (15 decembrie 2024): Sania lui Moș Crăciun – rulare vs. frecare, transmisia cu lanț.
Taxa de participare este: ▪ Modulul III – 280 lei/participant sau 525 lei/ doi frați; ▪ 1 ședință – 80 lei/participant.
Înscrierea copiilor se face prin email la info@youngengineers.ro, la telefon 0742.102.633 sau completând formularul (https://antipa.ro/rezervari), în limita a 15 locuri/grupă. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr între 4 și 6 participanți.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice