Muzeul Antipa | Tabără de ReCreație Științifică – Modul IV: Chimie culinară

Muzeul Antipa | Tabără de ReCreație Științifică – Modul IV: Chimie culinară

Numărul 33-34, 21 aug. - 3 sep. 2024  »  Roza vânturilor

În această vară, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Holy Moly invită copiii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani să participe la Tabăra de ReCreație Științifică, o modalitate utilă și distractivă de petrecere a timpului liber. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, „copiii vor avea ocazia să se transforme în mici chimiști, participând la diverse experimente în laborator și învățând «alfabetul» magic al chimiei. Printr-o abordare interactivă și captivantă, atelierele îmbină armonios discuțiile cu arta experimentală și învățarea prin experiment și joc. Fiecare sesiune va stimula curiozitatea și creativitatea copiilor, oferindu-le o înțelegere practică a conceptelor chimice de bază”.

Atelierele de Recreație Științifică se desfășoară de marți până vineri, în Sala Atelier a Muzeului Antipa între orele 13:00 și 15:00.

În perioada 27-30 august se desfășoară Modul IV: Chimie culinară, în cadrul căruia copiii vor descoperi cum sunt utilizate reacțiile chimice și compușii în prepararea și gătirea alimentelor, vor experimenta texturi și gusturi unice și vor învăța despre procesele chimice care au loc în bucătărie.

În cadrul acestui modul, programul include următoarele teme:

  • Tema 1 (27 august) – Demonstrația si explicarea reacțiilor acid-bază. Efectuarea unui test pH pe diferite lichide din casă (apă, suc de lămâie, suc de portocale) pentru a observa cum pot fi identificate substanțele acide și bazice din mediul înconjurător.
  • Tema 2 (28 august) – Pâinea și drojdia. Participanții vor învăța despre reacțiile chimice care au loc în timpul preparării pâinii, cum drojdia acționează pentru a face aluatul să crească și cum sunt formate bulele de aer în pâine. Reacții chimice din spatele coacerii unui desert.
  • Tema 3 (29 august) – Băuturi efervescente și cocktailuri multicolore. Cei mici vor învăța despre procesele de fermentație si densitate. Vor face limonadă carbonatată și vor experimenta cu diferite arome și concentrații de limonadă.
  • Tema 4 (30 august 2024) – Geluri, spume și bomboane. Se vor explora texturile unice ale gelurilor și spumelor și cum agenții de îngroșare și stabilizatori influențează acestea. Participanții vor învăța despre rolul emulsificatorilor și al agenților de îngroșare în obținerea texturilor netede și consistente în alimente precum sosuri, creme și înghețată. Experimente cu caramelizarea zahărului.

Taxa de participare la întregul modul este 380 lei/participant; 700 lei/doi frați; iar pentru o ședință – 100 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.