Muzeul ascuns! – Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc
Numărul 40, 16-22 oct. 2018 » Roza vânturilor
Până la 14 decembrie 2018, foaierul Tapiserie de la etajul 1 al Sălii Mari a Teatrului Național din București (TNB) găzduiește, succesiv, trei expoziții tematice, dedicate unor mari actori care au marcat istoria centenară a Teatrului Național: Aristide Demetriade, Ana Luca și Ion Petrescu. Aceste expoziții fac parte din proiectul cultural Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc. Inițiat de Asociația Art Conservation Support (ACS), în parteneriat cu Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este consacrat unei serii de activități destinate atât publicului larg de toate vârstele, cât și specialiștilor în conservarea patrimoniului cultural material.
Cele trei expoziții de la TNB vor putea fi vizitate de toți spectatorii care vin seară de seară la spectacolele de la Sala Mare, de participanții la tururile ghidate de luni, precum și – la cerere – de specialiștii interesați de istoria teatrului românesc.
Vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, costume, fotografii, obiecte și documente inedite (manuscrise, afișe, imagini de arhivă) care fac parte din colecția Muzeului Teatrului Național. O parte dintre aceste exponate au fost supuse unor atente intervenții de conservare-restaurare.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național