Muzeul Hărților | Cartografii Sonore. Recital de acordeon susținut de Fernando Mihalache
Numărul 11, 20-26 mar. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Hărților găzduiește vineri, 22 martie, ora 18:00, în contextul marcării Zilei Internaționale a Apei, un recital de acordeon susținut de Fernando Mihalache (acordeonist concertist, profesor și compozitor) și inclus în stagiunea „Cartografii sonore. Concertele MNHCV”, ediția a IX-a.
Proiectul Cartografii sonore este desfășurat de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și își propune să aducă împreună muzica de calitate și patrimoniul muzeului. „Inspirat de expoziția «Toate pânzele sus! Călătorie în istoria instrumentelor de navigație» care se desfășoară acum la Muzeul Hărților, evenimentul va fi o ocazie deosebită de a explora legătura dintre muzică, istorie și cartografie, oferind participanților o experiență culturală unică, în care sunetul acordeonului va evoca lumea vastă și misterioasă a mărilor și oceanelor. Prezentarea de dinaintea recitalului, în care vom descoperi câteva obiecte de navigație din expunere, va fi susținută de Eugen Grama, muzeograf MNHCV și curator al expoziției. Acordeonul a fost unul dintre instrumentele extrem de versatile, ușor de luat în expedițiile de pe vase și a acompaniat marinarii, alinându-le dorul și îmbărbătându-i în momente de restriște. Ne vom bucura împreună de valsuri celebre din spațiul european, redescoperind melodiile care au traversat timpul și au unit culturi diferite”, se precizează într-un comunicat al muzeului.
Participarea la concert se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului în valoare de 15 lei, aici.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național