Muzeul Hărților | Cartografii Sonore. Recital de chitară – DUO HESPERUS
Numărul 15, 17-23 apr. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Hărților (str. Londra nr. 39) găzduiește vineri, 19 aprilie, de la ora 18:00, un recital de chitară – DUO HESPERUS, inclus în stagiunea „Cartografii sonore. Concertele MNHCV”, ediția a IX-a, organizat în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).
DUO HESPERUS este format din chitariștii Costin Soare, unul dintre cei mai activi și apreciați muzicieni români, și Ioan Bănescu, unul dintre cei mai talentați chitariști din tânăra generație. „Cei doi muzicieni au pregătit un program spectaculos cuprinzând dansuri din repertoriul tradițional de duo de chitare, alături de lucrări inedite scrise de compozitori români: de la energicele Dansuri gitane de Joaquin Turina la armoniile jazzistice din piesa Flori de jazz-o-mie de George Păiș, de la tango-urile argentinianului Astor Piazzolla la dansurile populare românești re-imaginate de Sabin Drăgoi. Lucrarea serii va fi «Harta Regatelor Spaniei și Portugaliei» de J. B. Homann, cca. 1720. Aceasta ne prezintă cele două regate din Peninsula Iberică și include informații despre forme de relief, cursuri de apă, orașe, provincii. La nivelul cartușului bogat decorat, regăsim două creaturi mitologice care susțin o ghirlandă cu stemele principalelor provincii. De ce sunt ele reprezentate aici? În ce scop a fost realizată această hartă? Răspunsurile le vom afla împreună, în cadrul prezentării realizate de un muzeograf de la Muzeul National al Hărților și Cărții Vechi”, menționează organizatorii, în comunicat.
Participarea la concert se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului în valoare de 15 lei. Link-ul de înscriere se află aici.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane