Muzeul Hărților | În perioada 22 noiembrie 2024 – 2 februarie 2025, expoziția „Orașul nevăzut”, a artistei Cristina Bobe
Numărul 47, 27 nov. - 3 dec. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Hărților organizează vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 18:00, vernisajul expoziției „Orașul nevăzut” al artistei Cristina Bobe, proiect curatoriat de Ioana Zamfir, muzeograf. Accesul la vernisaj este gratuit.
„Expoziția aduce în prim-plan detalii expresive din locații anonime și construiește astfel o hartă emoțională a spațiului urban. Fotografiile Cristinei Bobe invită la un exercițiu de atenție, la ajustarea ritmului în care traversăm și ne raportăm afectiv la locurile pe care le străbatem. Fiecare detaliu uitat devine o poveste, iar fiecare fotografie capătă o voce pentru cei care o privesc”, a afirmat curatoarea Ioana Zamfir, citată într-un comunicat al organizatorilor.
Expoziția este deschisă în perioada 22 noiembrie 2024 - 2 februarie 2025, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 - 18:00. Preț bilet: 10 lei întreg, 5 lei pensionari, 2.5 lei elevi și studenți.
Cristina Bobe este artistă vizuală. A studiat filosofie la Universitatea din București și fotografie la Universitatea Națională de Arte București. Este cunoscută pentru fotografiile sale din domeniul medical, cât și pentru ideile creative care stau la baza unor inițiative unice în spațiul cultural românesc, precum proiectul fotografic „Gentle Violence”, expus la Muzeul Național Brukenthal în două ediții („The Heart” - 2014 și „Faces of Change” - 2016) - un demers de documentare și explorare artistică a intervențiilor chirurgicale pe cord deschis și a celor de chirurgie plastică; galeria „Artera” din București - un spațiu multidisciplinar creat pentru a explora conexiunile dintre arte și sănătate/ corp/ medicină; conceptul „Unseen. Concert in the Dark”, care a propus primele concerte de muzică clasică din România, desfășurate în întuneric complet.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial