Muzeul Național al Țăranului Român relansează tururile virtuale
Telex » Știri 15 decembrie 2020
Muzeul Naţional al Ţăranului Român anunţă că, din această lună, publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă. „Muzeul Naţional al Ţăranului Român este unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spaţiul virtual, putând fi vizitat de către oricine şi de oriunde, din faţa unui calculator. Astfel, în septembrie 2010 am lansat turul virtual al expoziţiei permanente a muzeului. În 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNŢR, iar în 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilăriei. După 10 ani, în decembrie 2020, am reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash şi migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă”, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.
Expoziţia permanentă a Muzeului beneficiază de un tur virtual bogat, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoţite de explicaţiile bilingve română/engleză ale audioghidului. „Vă propunem un tur virtual interactiv, conceput în dialog cu vizitatorul, aşa cum a fost gândită dintru început şi expunerea. Turul virtual este disponibil online la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/”, subliniază reprezentanţii Muzeului, în comunicat.
Turul virtual al bisericilor Muzeului Ţăranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia instituţiei, clădite în afara incintei: Groşii Noi, Juliţa şi Troaş din judeţul Arad, şi Lunca Moţilor şi Bejan din judeţul Hunedoara.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile