Muzeul Selfie-urilor a fost deschis la Los Angeles
Numărul 12-13, 3-16 aprilie 2018 » Roza vânturilor
Muzeul Selfie-urilor a fost deschis duminică, 1 aprilie a.c., la Glandale, în Los Angeles, creatori fiind Tommy Honton și Tair Mamedov, potrivit AFP.
„Selfie-urile au o istorie extrem de bogată, care datează de când umanitatea a creat arta”, a explicat Tommy Honton, scrie News.ro.
Statui imitându-l pe celebrul „David” al lui Michelangelo cu un telefon inteligent, de culoare roz, în mână, un tron fabricat din selfie stick-uri, dar și recomandările de securitate ale guvernului rus difuzate după mai multe accidente mortale sau faimoasele autoportrete făcute de o maimuță cu aparul de fotografiat al lui David Slater sunt expuse de creatorii muzeului, care vor să demonstreze că aceste „egoportrete” înseamnă mai mult decât o simplă fotografie.
Deschis pentru două luni, Muzeul Selfie-urilor și-ar putea prelungi existența în Los Angeles dacă se va ivi ocazia, potrivit fondatorilor, care sunt gata să organizeze o expoziție itinerantă prin Statele Unite și chiar în toată lumea, potrivit News.ro.
Sunt expuse în Muzeul Selfie-urilor și statistici legate de această tendință, precum faptul că femeile sunt mai dispuse să își facă selfie-uri decât bărbații: astfel, în São Paulo, 65,4% dintre selfie-uri sunt realizate de femei și 61,6% – la New York. Procentul este mult mai mare la Moscova – 82%.
Nu există statistici cu privire la Los Angeles, însă Ally Bertik, o vizitatoare, admite că este atrasă de selfie. „Este ocazia de a spune oamenilor: «Sunt în acest loc, poate ați vrea să mergeți și voi aici». Este doar un mod amuzant de a le spune ce fac, de a le arăta oamenilor unde sunt”, explică aceasta.
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru