Necesar și posibil în asigurarea consumului intern de produse agroalimentare
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Revista presei economice
Considerațiile din revista Capital se pot încadra într-un curent mai cuprinzător de opinii referitoare la „punctul nevralgic” al evoluției PIB în acest an, și anume producția agricolă și, pe un plan mai larg, cea agroalimentară. Este interesant de consemnat că punctele de vedere exprimate sunt legate direct de șansele de aplicare a ceea ce presa a numit „Legea lui 51%”. Pe această temă, Roana Rotaru (Ziarul Financiar din 14 iulie a.c.) face o analiză referitoare la capacitatea agriculturii de a acoperi consumul intern la nivelul celor 51%. Astfel, analista consemnează: „Potrivit reprezentanților din agrobusiness, România poate acoperi din producția națională necesarul de carne de pasăre, de ouă, de produse lactate și de panificație, însă există o deficiență de carne de porc și vită, iar în extrasezon, de fructe și legume. Aceste deficiențe ar putea fi combătute printr-o mai bună organizare a producătorilor agricoli și prin dezvoltarea unor sisteme de depozitare care să permită livrarea de fructe și legume tot anul”.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național