MyWIZ, secretul contabililor de succes
Necesar și posibil în asigurarea consumului intern de produse agroalimentare

Necesar și posibil în asigurarea consumului intern de produse agroalimentare

Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016  »  Revista presei economice

Considerațiile din revista Capital se pot încadra într-un curent mai cuprinzător de opinii referitoare la „punctul nevralgic” al evoluției PIB în acest an, și anume producția agricolă și, pe un plan mai larg, cea agroalimentară. Este interesant de consemnat că punctele de vedere exprimate sunt legate direct de șansele de aplicare a ceea ce presa a numit „Legea lui 51%”. Pe această temă, Roana Rotaru (Ziarul Financiar din 14 iulie a.c.) face o analiză referitoare la capacitatea agriculturii de a acoperi consumul intern la nivelul celor 51%. Astfel, analista consemnează: „Potrivit reprezentanților din agrobusiness, România poate acoperi din producția națională necesarul de carne de pasăre, de ouă, de produse lactate și de panificație, însă există o deficiență de carne de porc și vită, iar în extrasezon, de fructe și legume. Aceste deficiențe ar putea fi combătute printr-o mai bună organizare a producătorilor agricoli și prin dezvoltarea unor sisteme de depozitare care să permită livrarea de fructe și legume tot anul”.




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.