Necesar și posibil în asigurarea consumului intern de produse agroalimentare
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Revista presei economice
Considerațiile din revista Capital se pot încadra într-un curent mai cuprinzător de opinii referitoare la „punctul nevralgic” al evoluției PIB în acest an, și anume producția agricolă și, pe un plan mai larg, cea agroalimentară. Este interesant de consemnat că punctele de vedere exprimate sunt legate direct de șansele de aplicare a ceea ce presa a numit „Legea lui 51%”. Pe această temă, Roana Rotaru (Ziarul Financiar din 14 iulie a.c.) face o analiză referitoare la capacitatea agriculturii de a acoperi consumul intern la nivelul celor 51%. Astfel, analista consemnează: „Potrivit reprezentanților din agrobusiness, România poate acoperi din producția națională necesarul de carne de pasăre, de ouă, de produse lactate și de panificație, însă există o deficiență de carne de porc și vită, iar în extrasezon, de fructe și legume. Aceste deficiențe ar putea fi combătute printr-o mai bună organizare a producătorilor agricoli și prin dezvoltarea unor sisteme de depozitare care să permită livrarea de fructe și legume tot anul”.
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate