Necesarul de investiții în infrastructură pe plan global: 94.000 miliarde dolari, până în 2040
Numărul 30-31, 8-21 august 2017 » Lumea în care trăim
Lumea are nevoie de investiții în infrastructură în valoare de 94.000 de miliarde de dolari până în 2040, iar aproape o cincime dintre acestea riscă să nu fie finanțate, dacă actuala tendință a cheltuielilor se va menține, potrivit unui raport publicat recent de Global Infrastructure Hub (GIH), organizație susținută de G20, transmite Reuters, preluată de News.ro. Pentru acoperirea acestui deficit, cheltuielile anuale pentru infrastructură trebuie să crească la 3,5% din PIB-ul mondial, de la 3% în prezent. „Credem că aceste informații vor fi esențiale pentru guverne și organizațiile care finanțează, planifică și construiesc proiecte de infrastructură, oferind orașelor avantaje sociale și economice”, a afirmat directorul general al GIH, Chris Heathcote.
GIH, înființată în 2014, are rolul să crească oportunitățile de investiții publice și private în infrastructură, la nivel mondial. Organizația este finanțată de guverne, printre care cele din Marea Britanie, Australia, China, Coreea de Sud și Singapore.
În fiecare an este nevoie de 3.700 de miliarde de dolari pentru investiții în infrastructură, sumă echivalentă cu PIB-ul anual al Germaniei, a patra mare economie a lumii. Pentru a îndeplini obiectivele Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Sustenabilă, de a asigura accesul universal la apă potabilă și electricitate până în 2030, investițiile ar trebui să crească la 3,7% din PIB-ul mondial până în 2030.
SUA vor avea cel mai mare deficit al cheltuielilor pentru infrastructură, de 3.800 de miliarde de dolari, iar China, cea mai mare cerere, de 28.000 de miliarde de dolari, reprezentând 30% din necesarul de investiții în infrastructură din lume.
Raportul, care include un studiu aprofundat pentru 50 de țări și șapte sectoare industriale, a fost redactat de GIH, cu sediul în Australia, și Oxford Economics, scrie News.ro.
(Copyright foto: chagin / 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc