Creștere cu 50% a numărului de tranzacții online efectuate cu cardul, în primele nouă luni
Numărul 40, 27 oct. - 2 nov. 2021 » Conectarea la era digitală
Numărul tranzacțiilor online efectuate cu cardul a crescut cu 50%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, iar valoarea medie a unei astfel de proceduri a fost de 240 de lei, arată datele publicate de procesatorul de plăți electronice Netopia Payments, relatează Agerpres. Conform sursei citate, în intervalul de analiză, valoarea totală a tranzacțiilor online cu cardul s-a majorat cu aproximativ 55%, în timp ce compania a procesat, în medie, 1,4 milioane de tranzacții digitale pe lună.
Datele centralizate în primele nouă luni ale acestui an relevă faptul că 68% din totalul tranzacțiilor procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, iar aproape o treime (32%) dintre clienții finali au ales desktopul. Cele mai multe dintre plățile online au fost realizate de bărbați, în proporție de 56% din total.
În ceea ce privește topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții electronice în această perioadă, pe primul loc se află București, cu o pondere de 36%, urmat de județele Cluj - cu 10,5%, Timiș (8,5%), Brașov (6%) și Iași (4%).
În acest context, valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul a fost de 240 lei, înregistrată până la sfârșitul lunii septembrie, în creștere cu 15%, comparativ cu intervalul similar de anul trecut. Pe categorii de produse și servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăți electronice cu cardul în perioada ianuarie - septembrie 2021, în top se află utilitățile, retailul alimentar, IT&C, asigurări și mobilă. Cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacții procesate a fost iulie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice