Niculae Bădălău: Pe durata Președinției României la Consiliul UE vom acorda atenție sporită industriei, lanțurilor valorice și clusterelor
Telex » Știri 7 februarie 2019
Transformarea digitală a industriei, inteligenţa artificială, lanţurile valorice şi clusterele vor ocupa un loc prioritar pe agenda de lucru a Preşedinţiei României la Consiliul UE, a declarat, la un eveniment desfăşurat la Bruxelles, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, citat de Agerpres. În alocuţiunea sa, ministrul român a subliniat rolul pe care industria îl joacă în cadrul proiectului european, precum şi avantajele economice şi sociale pe care acest sector economic le oferă tuturor statelor membre. „Industria este mai mult decât un sector economic care angajează milioane de cetăţeni europeni şi care oferă produse şi valoare adăugată de miliarde de euro. Industria este, de fapt, fundamentul care a stat la baza comunităţii europene. Adaptarea ecosistemelor industriale la digitalizare constituie o provocare, care poate fi transformată în oportunitate pentru creşterea competitivităţii industriale a Europei pentru următoarea decadă. Transformarea digitală şi inteligenţa artificială sunt principalii factori care vor contribui la conturarea politicii industriale a anilor 2030, pentru care va fi necesar să dezvoltăm abilităţi adecvate (...) Industria înseamnă locuri de muncă stabile, o viaţă aşezată şi predictibilă pentru adulţi şi o trambulină pentru ieşirea din sărăcie şi excluziune socială pentru copiii şi tinerii ameninţaţi de acest spectru”, a spus Niculae Bădălău.
Referindu-se la priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE, ministrul Bădălău a arătat că transformarea digitală a industriei, Inteligenţa Artificială, lanţurile valorice şi clusterele vor ocupa un loc prioritar pe agenda de lucru.
În încheiere, ministrul român al Economiei a mai afirmat că Uniunea Europeană are nevoie „cum, mai mult ca oricând, de o politică industrială modernă cu o viziune pentru 2030”. „Doar aşa putem să onorăm viziunea de pace şi prosperitate a părinţilor fondatori ai Uniunii Europene. Nu este întâmplător faptul că România, o ţară în care industria are o pondere în PIB de 25% a ales coeziunea, ca valoarea simbolică a Preşedinţiei Consiliului UE şi a inclus această valoare în motto-ul său oficial”, a conchis Niculae Bădălău.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale