Noi demersuri pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente
Numărul 22-23, 13-26 iunie 2017 » Direct de la sursă
Guvernul a aprobat, prin Ordonanță de Urgență, măsurile necesare pentru depunerea candidaturii României în vederea relocării, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
„Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente, organism descentralizat al UE, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, reprezintă o oportunitate pentru România, în contextul în care țara noastră nu găzduiește, în acest moment, sediul unei agenții europene. Atragerea unui sediu de agenție a UE în țara noastră ar contribui la creșterea prestigiului României ca stat membru și a vizibilității în cadrul instituțiilor europene”, se arată într-un comunicat al Executivului.
Potrivit actului normativ, Secretariatul General al Guvernului, în numele statului român, va realiza demersurile necesare și va lua măsuri pentru a identifica sau selecta un imobil necesar pregătirii și participării țării noastre la procesul demarat la solicitarea instituțiilor Uniunii Europene, în vederea relocării unor instituții/agenții ale UE. „Secretariatul General al Guvernului va lua cu prioritate măsurile pentru a identifica un imobil, proprietate publică sau privată a statului, situat pe teritoriul României, care să corespundă cerințelor solicitate destinației de sediu al instituției/agenției ce urmează a fi relocată. În cazul în care nu va fi identificat un astfel de imobil, SGG va iniția o procedură transparentă și nediscriminatorie de selecție pe piață a imobilului care să îndeplinească condițiile solicitate de instituțiile Uniunii Europene. Procedura de selecție se stabilește prin ordin al secretarului general al Guvernului, care va fi publicat în Monitorul Oficial”, mai precizează reprezentanții Executivului. Ulterior derulării procedurii și selectării imobilului, Secretariatul General al Guvernului va lua măsurile necesare în vederea includerii imobilului respectiv în dosarul de candidatură a României.
Actul normativ aprobat prevede că, în situația câștigării de către România a procesului de relocare, contractul de închiriere se negociază și se încheie între instituția/agenția UE și proprietarul imobilului.
(Copyright foto: morganka / 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial