Noi norme de transparență la nivel european privind deciziile fiscale
Telex » Știri 5 ianuarie 2017
La începutul acestui an au intrat în vigoare, la nivelul Uniunii Europene, noi norme menite să asigure faptul că statele membre dispun de toate informațiile de care au nevoie în ceea ce privește deciziile fiscale acordate întreprinderilor multinaționale în alte țări ale UE. Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, de la începutul lui 2017, statele membre au obligația de a face schimb automat de informații cu privire la toate noile decizii fiscale transfrontaliere pe care le eliberează. Acest lucru se va realiza prin intermediul unui depozit central, accesibil tuturor țărilor din UE.
„Avem datoria de a face ca impozitarea societăților comerciale să fie mai echitabilă și mai transparentă și de a utiliza toate mijloacele posibile pentru a împiedica practicile fiscale abuzive și transferul profiturilor. Intrarea în vigoare a schimbului automat de informații privind deciziile fiscale transfrontaliere marchează un important pas înainte. Ea dotează statele membre și administrațiile lor fiscale naționale cu informațiile de care au nevoie pentru a detecta anumite practici fiscale abuzive și a lua măsurile necesare în consecință”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.
La fiecare șase luni, autoritățile fiscale naționale vor trimite către depozitul central un raport care include lista tuturor deciziilor fiscale transfrontaliere pe care le-au emis. Alte state membre vor fi apoi în măsură să verifice respectivele liste și să solicite statului membru emitent informații mai detaliate în legătură cu o anumită decizie. Acest prim schimb ar trebui să aibă loc până la data de 1 septembrie 2017 cel târziu.
Până la 1 ianuarie 2018, statele membre vor avea, de asemenea, obligația de a furniza aceleași informații cu privire la toate deciziile transfrontaliere emise de la începutul lui 2012.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice