Noi norme pentru stimularea securității cibernetice a entităților și rețelelor critice ale UE
Telex » Știri 18 octombrie, 10:12
Comisia Europeană (CE) a adoptat primele norme de punere în aplicare privind securitatea cibernetică a entităților și rețelelor critice în temeiul Directivei privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică în Uniune (Directiva NIS2), a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. Acest act de punere în aplicare detaliază măsurile de gestionare a riscurilor în materie de securitate cibernetică, precum și cazurile în care un incident ar trebui considerat semnificativ, iar întreprinderile care furnizează infrastructuri și servicii digitale ar trebui să îl raporteze autorităților naționale. „Acesta este un alt pas important în stimularea rezilienței cibernetice a infrastructurii digitale critice a Europei”, se menționează în comunicat.
Regulamentul de punere în aplicare adoptat acum se va aplica unor categorii specifice de întreprinderi care furnizează servicii digitale, cum ar fi furnizorii de servicii de cloud computing, furnizorii de servicii de centre de date, piețele online, motoarele de căutare online și platformele de rețele sociale, pentru a numi doar câteva. Pentru fiecare categorie de furnizori de servicii, actul de punere în aplicare specifică, de asemenea, momentul în care un incident este considerat semnificativ.
Adoptarea regulamentului de punere în aplicare coincide cu termenul până la care statele membre trebuie să transpună Directiva NIS2 în legislația națională. Începând de astăzi, 18 octombrie 2024, toate statele membre trebuie să aplice măsurile necesare pentru a se conforma normelor de securitate cibernetică NIS2, inclusiv măsuri de supraveghere și de asigurare a respectării normelor.
Regulamentul de punere în aplicare va fi publicat în Jurnalul Oficial în timp util și va intra în vigoare după 20 de zile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial