Noi reglementări privind furnizarea și utilizarea energiei termice
Numărul 19-20, 22 mai - 4 iunie 2018 » Curier legislativ
Executivul a aprobat o hotărâre pentru modificarea articolului 117 al Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, aprobat prin HG nr. 425/1994. Acest regulament stabilește raporturile-cadru dintre producătorii, distribuitorii, consumatorii și subconsumatorii de energie termică din sistemele de alimentare centralizată și prevede condițiile generale de furnizare și utilizare a acesteia în centrale electrice de termoficare, în centrale termice sau în instalații de valorificare a resurselor energetice refolosibile.
Art. 117 reglementează condițiile, din punctul de vedere al temperaturilor aerului exterior, care trebuie îndeplinite pentru pornirea și oprirea furnizării energiei termice, pentru încălzirea locuințelor prin sisteme de alimentare centralizată.
Astfel, prin modificarea prevederilor acestui articol, se reduce intervalul orar pentru care este determinată valoarea medie a temperaturii aerului, de la intervalul orar 18.00-6.00, la intervalul orar 20.00-6.00. Rămâne, însă, valabilă în continuare prevederea potrivit căreia furnizarea energiei termice are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, a unor valori medii ale temperaturii mai mici de +10°C, iar sistarea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10°C.
Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, modificarea a fost necesară ca urmare a schimbărilor climatice înregistrate în ultimele două decenii și a confruntării cu fenomene meteorologice extreme care se instalează într-un timp foarte scurt, precum și ca urmare a solicitărilor formulate de consumatori, care au reclamat faptul că pornirea, respectiv sistarea încălzirii se realizează în perioade inadecvate, confortul termic din locuințe nefiind asigurat.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial