Noi reguli privind măsurile de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2 în cazul organizării evenimentelor în aer liber, pe durata stării de alertă
Telex » Știri 7 octombrie 2020
În Monitorul Oficial nr. 907 din 6 octombrie 2020 a fost publicat Ordinul ministrului culturii și ministrului sănătății nr. 3.205/1.708/2020 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului culturii și al ministrului sănătății nr. 3.142/1.495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.
Actul normativ stabilește noi reguli pentru desfășurarea evenimentelor/acțiunilor culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Astfel, potrivit Ordinului nr. 3.205/1.708/2020, referitor la măsurile care privesc spațiul/locul în care se desfășoară evenimentele, spațiul trebuie organizat astfel încât să permită prezența a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 1 m unul față de celălalt. În cazul în care locația este organizată cu scaune mobile (sau pufuri), acestea vor fi poziționate de către organizator la o distanță de 1 m între ele. Totodată, în situația în care locația dispune de gradene, organizatorul va marca pe acestea locurile disponibile, la o distanță de 1 m între ele. Prin excepție de la aceste prevederi, menținerea distanței fizice între persoane nu se aplică pentru membrii aceleiași familii sau pentru grupuri de până la 3 persoane.
Referitor la măsurile care privesc accesul și contactul cu publicul, ordinul prevede că spectacolele se vor desfășura fără pauze, pentru a se evita aglomerarea spațiilor, fără ca durata unui spectacol să depășească 2 ore.
În ceea ce privește măsurile legate de organizarea locației, conform noilor prevederi, distanța dintre scenă și spectatori trebuie să fie de minimum 3 m, cu excepția sălilor mai mici de 150 de locuri, unde, pentru a se asigura menținerea distanței fizice între persoane, în condiții de siguranță sanitară, primul rând al sălii va fi lăsat liber.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial