Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, anexă la formularul 100, a fost completat cu o nouă obligație – „Taxa de promovare a activităților de jocuri de noroc”
Numărul 33-34, 24 aug. - 6 sep. 2022 » Curier legislativ
Prin OPANAF nr. 1.542/2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 829 din 23 august 2022, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a modificat și completat OPANAF nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă. Inițiatorii actului normative menționează, în Referatul de aprobare, că, prin OG nr.15/2022, au fost aduse modificări și completări OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Astfel, potrivit prevederilor legislative menționate, în cazul încheierii unor contracte având ca obiect promovarea mărcilor, platformelor, aplicațiilor sau activităților de jocuri de noroc, organizatorii de jocuri de noroc, respectiv prestatorul serviciilor de publicitate, potrivit contractului, după caz, datorează o taxă de promovare pentru activitățile de jocuri de noroc. Taxa de promovare a activităților de jocuri de noroc reprezintă 5% din valoarea contractelor de publicitate încheiate și se achită către bugetul de stat până la data de 25 a lunii următoare celei în care contractul de publicitate a fost încheiat. Suma datorată se calculează de către plătitorii de taxe și se declară, până la termenul de plată, în declarația fiscală depusă la organul fiscal competent.
În acest context, prin OPANAF nr.1542/2022 s-au operat modificări și completări la OPANAF nr.587/2016, astfel: ▪ completarea Nomenclatorului obligațiilor de plată la bugetul de stat, anexă la formularul 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, prin introducerea unei noi obligații, respectiv la poziția 86 „Taxa de promovare a activităților de jocuri de noroc”; ▪ modificarea și completarea instrucțiunilor de completare a formularului, conform prevederilor legislative menționate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale