Numărul companiilor din Germania intrate în insolvență este în creștere
Numărul 45, 15-21 nov. 2023 » Lumea în care trăim
Numărul companiilor din Germania intrate în insolvență a continuat să crească în ultimele luni, în contextul dificultăților cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, transmite DPA, preluată de Agerpres. Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică din această țară (Destatis), numărul companiilor intrate în insolvență a crescut cu 22,4% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2022, după un avans de 19,5% în septembrie. Ratele de creștere depășesc 10% din iunie. Destatis precizează că cererile de insolvență sunt deseori incluse în statistici cu o întârziere de câteva luni.
În ultimii ani, multe companii au fost salvate de la faliment prin masive ajutoare de stat, în contextul efectelor pandemiei și al crizei energetice. Prin urmare, experții văd actuala creștere mai mult ca o normalizare.
De asemenea, Destatis a publicat datele finale pentru august, când tribunalele germane au înregistrat 1.556 de cereri de insolvență ale companiilor, cu aproximativ 35,1% mai multe decât în perioada similară din 2022.
Economia germană, motorul economiei europene, s-a contractat ușor în trimestrul al treilea, arată datele statistice oficiale publicate luna trecută, fiind afectată de diminuarea puterii de cumpărare și majorarea dobânzilor.
Oficiul federal de statistică a informat că Produsul Intern Brut a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta este totuși o performanță mai bună decât contracția de 0,3% prognozată de analiști. Economia germană continuă să fie afectată de prețurile mari la energie, la care se adaugă majorarea dobânzii de referință a Băncii Centrale Europene pentru a lupta împotriva inflației și încetinirea economiilor principalilor parteneri comerciali, cum este China.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane