O companie românească a lansat o aplicație ce poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă
Telex » Știri 27 octombrie 2020
Unul dintre principalii jucători care activează în sectorul IT din România anunţă lansarea aplicaţiei care ajută la identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca în mod corect, pe nas şi gură, în toate spaţiile în care aceasta este obligatorie, informează Agerpres. Potrivit unui comunicat al dezvoltatorului, Starbyte, soluţia este parte integrantă din 4Apply, o aplicaţie de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, utilizată în special până acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online şi deschidere de cont.
Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecţie şi recunoaştere a feţei, aplicaţia poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenţionând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului sau responsabilului.
„În condiţiile înmulţirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări şi suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului”, a declarat Adrian Băcăianu, director general al Starbyte.
Aplicaţia 4Apply reprezintă o alternativă 100% românească, destinată instituţiilor financiare, companiilor de asigurări şi oricărei firme care doreşte să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice. Platforma se conectează cu furnizori de semnătură digitală şi în acest fel se pune la dispoziţie un flux complet prin care utilizatorii pot semna digital documentele necesare direct pe telefon, PC sau tabletă, iar verificarea identităţii se realizează în timp real.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial