O companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare pentru Delta Dunării
Numărul 41, 20-26 oct. 2020 » Roza vânturilor
GLO Marine, o companie românească de arhitectură navală, propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4 stele destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România, informează Agerpres. Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m şi o lăţime de 9,5 m şi pot acomoda până la 28 de pasageri şi un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) şi un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp). Toate camerele au balcon, smart furniture şi console pentru controlul luminilor, televizorului şi aerului condiţionat. Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de şezlonguri şi zona de lounge, conform unui comunicat al companiei.
„Conceptele GLO Marine includ estetica şi confortul unui hotel de 4 stele şi oferă un spaţiu ideal pentru o familie sau un grup de prieteni care caută să petreacă o vacanţă departe de aglomeraţie. Designul hotelurilor este integrat în mod firesc cu natura şi tot la natură ne-am gândit când am decis că aceste concepte vor fi sustenabile - am inclus materiale eco şi sustenabile, energie regenerabilă, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot şi emisii, noi vom propune varianta de propulsie hibridă”, a declarat Radu Procop, director de marketing GLO Marine.
Conform datelor prezentate de companie, în ultimii ani, turismul în Delta Dunării a urmat un trend ascendent. În 2018, activitatea turistică din Delta Dunării a avut o creştere record, cu aproximativ 70% mai mare faţă de 2017 (în timp ce creşterile înregistrate la nivel de ţară erau de 6%). În 2019, cifrele au păstrat o creştere generală, de 2%, dar cu o scădere a numărului de turişti străini.
Numărul de turişti care s-au cazat în judeţul Tulcea în ultimii trei ani, conform Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, a fost, în 2017 de 100.430 persoane, din care 76.284 români şi 24.146 străini, în 2018 de 168.055 persoane, din care 142.333 români şi 25.722 străini, şi în 2019 de 168.412 persoane, din care 147.735 români şi 20.677 străini.
În prezent, în Deltă există 36 de hoteluri plutitoare, cu aproximativ 700 locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani şi cel mai nou 5 ani.
„Aceste tipuri de investiţii pot fi finanţate din fondurile structurale aferente perioadei 2021-2027 pentru sprijinirea creşterii şi dezvoltării mediului de afaceri. Obiectivul acestor fonduri este de a ajuta IMM-urile să îşi dezvolte infrastructura şi serviciile, să îşi gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic în contextul specializării inteligente. Prin dezvoltarea de proiecte inovative se va asigura o dezvoltare sustenabilă a mediului de afaceri din România şi nu numai. De asemenea, acest concept se regăseşte în obiectivele de politici propuse la nivel de UE în domeniul promovării eficienţei energetice, reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi protecţiei mediului”, a subliniat Angelica Manea, director Divizia de Finanţări BDO Business Advisory.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane