O echipă românească de programatori a conceput un joc video ce prezintă povestea Europei
Numărul 35, 7-13 sep. 2022 » Roza vânturilor
Un joc video educațional, realizat de o echipă de programatori români și care prezintă povestea Europei de-a lungul unor perioade istorice cheie, este bine primit în Europa, susțin realizatorii noului produs, citați de Agerpres. Jocul „The Spirit of Europe – Origins” a fost conceput la Arad și vizează să ajute procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei sau valorile europene, dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.
Potrivit sursei citate, echipa IT de la Predict CSD Consulting a pregătit jocul în ultimii doi ani în cadrul proiectului Erasmus+, alături de partenerii: Asociația Millenium Center din Arad, Euro - Net (Italia), IDEC (Grecia) și Inercia Digital S.L. (Spania). „Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea (...) Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obișnuit ca joc video, în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente-cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei”, susțin creatorii.
Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului (https://thespiritofeurope.eu). Ulterior, o evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului, iar dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.
Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere sau combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială.
„Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea «Pax Romana» (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca și mulți alții”, notează sursa citată.
„The Spirit of Europe – Origins” este disponibil gratuit, iar detalii cu privire la instalare, platforme utilizate, evaluare inițială și evaluare finală sunt disponibile pe pagina oficială a jocului. Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial