O incursiune în lumea Amintirilor din copilărie, la TNB
Numărul 13, 3-9 apr. 2024 » Roza vânturilor
Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București (TNB) găzduiește, începând din 6 aprilie 2024, un nou spectacol: Amintiri din copilărie – one man show susținut de actorul Vitalie Bichir în cadrul Programului tnb.edu.
„Departe de a fi o simplă dramatizare după Ion Creangă, recitalul gândit și regizat de Vitalie Bichir propune spectatorilor de toate vârstele o incursiune nostalgică în lumea evocată de marele povestitor, adăugându-i câteva ingrediente care țin de biografia personală a actorului, moldovean și el. Scenariul, ingenios, îmbină, în premieră, fragmente din binecunoscutele Amintiri din copilărie cu pagini din manualul Învățătorul copiilor de la 1883 (o carte de citire cuprinzând și lecții de anatomie pentru clasele primare), autor și co-autor fiind Ion Creangă. Spectacolul trezește în fiecare din noi, spectatorii adulți, dorul de părinți și de locurile natale, prin această incursiune plină de tandrețe și emoție în lumea inocentă a copilăriei. Iar celor tineri, elevi care se confruntă, poate, cu dificultățile lecturii «obligatorii» (prin progama școlară) a Amintirilor din copilărie, spectacolul de la Sala Atelier a Teatrului Național le oferă o altă «cheie» de lectură, deschizându-le ușa spre universul evocat cu atâta talent de Nică a lui Ștefan al Petrei din Humulești…, alias Ion Creangă”, menționează TNB, într-un comunicat.
Actorul Vitalie Bichir marchează, cu prilejul acestui recital, 30 de ani de la absolvirea studiilor de actorie.
Primele reprezentații cu „Amintiri din copilărie” vor avea loc la 6 aprilie (premiera) și 7 aprilie 2024, de la ora 19.00, iar următoarea reprezentație este programată la 25 mai 2024.
Biletele au fost puse în vânzare și le puteți procura de la Casa de bilete a TNB, precum și online, pe tnb.ro.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice