O medalie de bronz pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019
Telex » Știri 6 august 2019
Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de bronz la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în Coreea de Sud (Yongin), în perioada 29 iulie – 2 august. Reuşita îi aparţine lui Matei Costin Banu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), distins şi în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin. Ceilalţi trei componenţi ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Eric-Alexandru Moroşan (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani).
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), palmaresul înregistrat de ţara noastră la Olimpiada Internaţională de Lingvistică – de la prima participare (2005) până în prezent – este compus din 11 medalii (două de aur, trei de argint şi şase de bronz), două premii pentru cele mai bune soluţii propuse şi patru menţiuni.
În Hall of Fame-ul competiţiei, România este prezentă cu trei elevi dublu medaliaţi (Theodor Cucu, Dan Mircea Mirea şi Matei Costin Banu) şi o echipă (2017). Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi. La ediţia din acest an au fost prezenţi 209 concurenţi (53 de echipe) din 36 de ţări din întreaga lume.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice