O misiune a FMI vine la București la 29 ianuarie, pentru o analiză a ultimelor evoluții în plan economic și financiar
Telex » Știri 23 ianuarie 2024
O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Jan Kees Martijn, va veni la București la 29 ianuarie, la aproximativ patru luni după precedenta vizită, pentru a analiza recentele evoluții economice și financiare și pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice, informează instituția într-un anunț de presă citat de Agerpres.
"O misiune FMI, condusă de Jan Kees Martijn, va vizita Bucureștiul din 29 ianuarie până la 1 februarie 2024 pentru o vizită cu caracter obișnuit. Echipa Fondului va analiza recentele evoluții economice și financiare și va realiza o actualizare a perspectivelor macroeconomice", se arată în anunțul FMI semnat de Geoff Gottlieb, reprezentant regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Cea mai recentă vizită la București a echipei FMI condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, s-a derulat în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, și a fost realizată pentru analiza anuală a economiei în baza Articolului IV.
Fondul Monetar Internațional estimează o creștere economică de 2,3% pentru România în acest an și un deficit bugetar de 6% din PIB și recomandă autorităților de la București reforme adiționale care să reprezinte 2% din PIB.
Într-o conferință de presă susținută la finalul consultărilor, Kees Martijn a precizat că pachetul fiscal adoptat în toamna anului trecut de Guvern este un pas în direcția potrivită, arătând însă că este nevoie și de alte reforme. "Alte reforme în ceea ce privește taxele sunt necesare pentru a crește veniturile, eficiența și corectitudinea. O creștere a veniturilor de peste 2% din PIB în afara celor aduse de pachetul fiscal recent va fi necesară în următorii doi ani", subliniază FMI.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile