O nouă cerere de propuneri de proiecte pentru Corpul european de solidaritate. Gama de proiecte eligibile este amplă și diversificată
Numărul 32-33, 21 aug. - 3 sept. 2018 » Direct de la sursă
Comisia Europeană (CE) a lansat zilele trecute o cerere de propuneri de proiecte pentru Corpul european de solidaritate. O sumă totală de 44 milioane de euro a fost alocată din bugetul UE pentru proiectele selectate, care vor fi deschise tuturor tinerilor din Europa și din afara acesteia. „Aceasta este prima dintr-o serie de cereri de propuneri care, până la sfârșitul anului 2020, va face posibilă participarea a cel puțin 100.000 de tineri la Corpul european de solidaritate”, precizează CE, într-un comunicat.
Cererea de propuneri este deschisă unei game ample de proiecte. Astfel, pe lângă voluntariatul individual pe termen mai lung, stagiile și locurile de muncă în domeniul solidarității, organizațiile vor putea oferi proiecte pe termen scurt (de la două săptămâni la două luni) pentru echipe de voluntari. Organizațiile vor trebui mai întâi să primească o etichetă de calitate, pentru care pot aplica în orice moment prin depunerea unei cereri la agenția națională Erasmus+ sau, în anumite cazuri, la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.
Nu numai organismele publice și private cu sediul în statele membre ale UE pot solicita finanțare. Tinerii înscriși pe portalul Corpului european de solidaritate vor putea, de asemenea, să formeze un grup de cel puțin cinci participanți și să-și creeze propriile activități de solidaritate.
Anumite proiecte ale Corpului european de solidaritate în domeniul voluntariatului sunt, de asemenea, deschise participării organizațiilor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și din alte țări partenere din afara UE.
Potrivit CE, termenul-limită de depunere a propunerilor este 16 octombrie 2018, cu excepția proiectelor propuse de echipele de voluntariat, care vor avea timp să aplice până la 18 februarie 2019.
Cei interesați pot consulta condițiile detaliate ale cererii de propuneri, inclusiv prioritățile și instrucțiunile de depunere a candidaturilor pentru fiecare proiect, în Ghidul Corpului european de solidaritate.
După cum am mai informat, Corpul european de solidaritate a fost lansat în decembrie 2016. De atunci s-au înscris 72.000 de tineri, dintre care 7.000 sunt implicați în activități de solidaritate. (Al.R.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane