O nouă ediție a concursului de materiale digitale educaționale #Digitaliada
Numărul 3, 30 ian. - 5 feb. 2018 » Conectarea la era digitală
Fundația Orange a lansat a doua ediție a #Digitaliada, concurs național ce premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial. Competiția se desfășoară pe www.digitaliada.ro, până la 15 martie 2018, iar materialele vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital. Concursul face parte din Digitaliada – un program derulat cu avizul Ministerului Educației Naționale, care urmărește îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei și crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. Competiția se adresează tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.
Ediția a doua a concursului se extinde față de prima ediție prin introducerea mai multor secțiuni, dedicate atât profesorilor din orice școală din România, cât și profesioniștilor din domeniul IT. Concurenții vor putea alege înscrierea materialului în secțiunea aplicații software, conținut digital de tip video sau proiecte didactice.
„Faptul că, încă de la prima ediție, am avut peste 100 de materiale înscrise ne-a arătat că există mulți pasionați de educație digitală în întreaga țară. Prin acest concurs încurajăm dezvoltarea de conținut educațional digital în limba română atât de necesar educației copiilor din generația de nativi digitali“, a declarat Amalia Fodor, director al fundației.
„M-a bucurat nespus că ideea mea de a ajuta la modernizarea modului de predare a matematicii a fost înțeleasă și apreciată de Digitaliada. (…) Sunt sigur că există mulți oameni dedicați care, ca și mine, pot să creeze materiale digitale adaptate nevoilor elevului contemporan”, a declarat Rareș Tohănean, câștigătorul ediției de anul trecut a concursului.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice