O nouă ediție a lucrării Sinteze, exemple și studii de caz pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, disponibilă la filialele CECCAR din întreaga țară
Numărul 23, 15-21 iun. 2022 » Publicații de specialitate
CECCAR, prin Institutul Național de Dezvoltare Profesională Continuă, vine în întâmpinarea candidaților la examenul de aptitudini cu o nouă ediție a lucrării „Sinteze, exemple și studii de caz pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat”, un ghid util pentru testarea și aplicarea cunoștintelor dobândite în cursul stagiului.
Ediția a doua, revizuită, a lucrării oferă un material restructurat, adaptat cerințelor cititorului modern, și actualizat cu legislația în vigoare.
Volumul este disponibil spre vânzare la filialele CECCAR din întreaga țară, la prețul de 80 de lei.
Promovarea examenului de aptitudini este o provocare pentru orice stagiar, deoarece domeniile de competență evaluate sunt vaste, corelate și supuse unei dinamici determinate atât de evoluția mediului de afaceri și a nevoilor acestuia, cât și de modificările frecvente ale cadrului legal. Parcurgerea programului național de stagiu creează premisele promovării cu succes a acestui examen.
Dacă examenul de acces la stagiu a avut ca rol principal verificarea cunoștințelor de specialitate obținute de candidați în etapa de formare inițială (universitară), examenul de aptitudini este o probă a capacității acestora de a selecta din matricea de cunoștințe și competențe dobândite elementele necesare realizării unor sarcini care simulează situații reale.
Prin intermediul acestei publicații, candidații se pot familiariza cu posibilele modele de subiecte de examen, cele mai multe dintre acestea având cerințe multiple (o bază de date și mai multe sarcini de rezolvat). Cerințele formulate în tematica examenului de aptitudini au în vedere, pe lângă exigențele examenului de acces la stagiu, și un set consistent de cerințe care derivă din valoarea adăugată pe care o reprezintă cunoștințele și competențele dobândite pe parcursul celor trei ani de stagiu.
Cuprinsul lucrării poate fi consultat aici.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice