O rocă de pe Marte a primit numele trupei britanice The Rolling Stones
Numărul 32-33, 27 aug. - 9 sept. 2019 » Roza vânturilor
O mică rocă surprinsă în timp ce se rostogolea la suprafața planetei Marte de sonda spațială InSight a NASA a primit numele trupei britanice The Rolling Stones, potrivit Associated Press, informează Mediafax. Anunțul despre „Rolling Stones Rock” a fost făcut de actorul Robert Downey Jr., zilele trecute, pe scenă, înaintea concertului susținut de legendara trupă în Pasadena, statul american California. Solistul formației, Mick Jagger, le-a spus fanilor veniți la concert că „NASA le-a oferit ceva la care au visat mereu, propria rocă pe Marte”.
Stadionul Rose Bowl, unde a avut loc concertul, este situat în apropierea Jet Propulsion Laboratory, centrul NASA care se ocupă de misiunea spațială InSight. Sonda InSight a ajuns pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie prin spațiu care a durat șapte luni. Misiunea InSight, un dispozitiv spațial conceput de NASA pentru analizarea activității seismice și a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani. Cu această misiune, specialiștii de la NASA speră să afle mai multe informații despre formarea planetei roșii.
The Rolling Stones este o trupă rock înființată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, în vârstă de 75 de ani, basistul/chitaristul Ronnie Wood, în vârstă de 72 de ani, și bateristul Charlie Watts, în vârstă de 78 de ani. Formația a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock 'n' Roll Hall of Fame în anul 1989 și a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artiști din toate timpurile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice