O specie de crustacee descoperită în Pacific a fost numită după trupa Metallica
Numărul 8, 3-9 martie 2020 » Roza vânturilor
O specie de crustacee, descoperită în Oceanul Pacific, în zona Clarion Clipperton, dintre Hawaii şi Mexic, a fost numită după legendara trupă heavy metal americană Metallica, conform platformei Phys.org, citată de Mediafax. Creatura incoloră, care seamănă cu un vierme, nu are ochi şi poate atinge 6 milimetri, a primit numele de Macrostylis Metallicola. Potrivit platformei Phys.org, aceasta trăieşte la adâncimi de 4.100 de metri, printre depozite de mangan.
Profesorul Torben Riehl, de la Muzeul Senckenberg Museum din Frankfurt, Germania, membru al echipei care a descoperit noua specie, spune că este fan al trupei Metallica şi a dorit, astfel, să le aducă un omagiu muzicienilor.
Trupa a împărtăşit vestea milioanelor de fani de pe reţelele de social media: „Am cântat pe toate cele şapte continente, am fost incluşi în Rock & Roll Hall of Fame şi acum suntem şi... crustacee”.
Nu este un lucru neobişnuit ca artişti din domeniu să fie onoraţi astfel. O tarantulă descoperită în New Mexico şi Arizona a fost numită după liderul Megadeth, Dave Mustaine, Aphonopelma Davemustainei, iar o specie de broască a primit numele lui Ozzy Osbourne - Dendropsophus Ozzyi. O specie de libelulă din Africa a primit numele Umma Gumma, după albumul „Umma gumma” (1969) al trupei Pink Floyd.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice