Octavian Oprea (ADR): Aplicația mobilă Ghișeul.ro va fi lansată în martie-aprilie 2022
Telex » Știri 18 octombrie 2021
Aplicația mobilă Ghișeul.ro va fi lansată în martie-aprilie 2022, în urma unei colaborări cu Mastercard, și va oferi posibilitatea cetățeanului de a se loga cu datele biometrice, a anunțat, într-o conferință, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, citat de Agerpres. „Estimăm că în luna martie sau în luna aprilie a anului viitor va fi gata aplicația mobilă a platformei Ghișeul.ro. Am ales să punem în vârful listei de priorități această aplicație mobilă pentru că, în urma studiilor pe care le-am efectuat, peste 70% dintre utilizatori folosesc Ghișeul.ro de pe telefonul mobil. Colegii de la Mastercard au venit alături de noi și ne-au ajutat în dezvoltarea acestei aplicații. Va fi o aplicație unică pentru instituțiile publice din România deoarece, printre multe funcționalități, va oferi posibilitate cetățeanului de a se loga cu datele biometrice, ceea ce este un lucru extraordinar. În viitor, avem în plan să aducem cât mai multe servicii publice în Ghișeul. Ro”, a menționat Octavian Oprea.
El a mai spus că Academia de Studii Economice din București este prima universitate înrolată în platforma Ghișeul.ro. „O mare realizare ar fi faptul că am adus Academia de Studii Economice din București în Ghișeul.ro. Este prima universitate înrolată în platformă. De aproximativ două săptămâni, studenții Academiei de Studii Economice din București își pot plăti prin platforma Ghișeul.ro taxele de școlarizare și așa mai departe. Noi am luat decizia, odată cu intrarea platformei Ghișeul.ro în portofoliul Autorității pentru Digitalizarea României, să transformăm platforma Ghișeul.ro într-un hub la care are acces orice entitate privată. Practic, orice aplicație din România care prestează niște servicii de utilitate publică sau orice aplicație din România care dorește să utilizeze mecanismul de autentificare al platformei Ghișeul.ro, în urma unui audit de securitate, se poate interconecta cu platforma. Pentru moment, aceste servicii sunt gratuite, dar vedem pe viitor”, a adăugat Octavian Oprea.
Potrivit acestuia, costurile de dezvoltare și de menținere a platformei ar putea fi acoperite cu bani care vin din astfel de interconectări.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile