Octavian Oprea (ADR): Vom crea un catalog al tuturor serviciilor publice pe care statul român le oferă cetățenilor și organizațiilor
Telex » Știri 18 iunie 2021
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a prezentat membrilor Comitetului pentru e-guvernare și debirocratizare inițiativa de realizare a Catalogului Național al Serviciilor Publice, măsură ce își propune inventarierea tuturor serviciilor publice furnizate de instituțiile și autoritățile publice centrale, în scopul creării unui instrument pentru monitorizarea progresului transformării digitale a administrației publice, relatează Agerpres. „Vom crea un catalog al tuturor serviciilor publice pe care statul român le oferă cetățenilor și organizațiilor. Este esențial să știm ce servicii sunt livrate de administrație și care dintre ele pot fi digitalizate. Până acum, dezvoltarea serviciilor publice electronice a fost una insulară, care a impiedicat interoperabilitatea și a blocat accesul la date. Datele sunt aurul economiei digitale. Nu putem face performanță în administrația publică și nu putem crește economic dacă nu eliminăm birocrația. Am demarat această inițiativă în luna decembrie 2020 și contăm pe sprijinul colegilor din Comitetul de e-guvernare și debirocratizare pentru urgentarea obținerii de date în vederea completării catalogului serviciilor publice”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR, într-un comunicat.
De asemenea, președintele ADR a reiterat importanța implicării tuturor instituțiilor în acest demers, atât în ceea ce privește celeritatea completării informațiilor solicitate în chestionarul ADR, cât și coordonarea instituțională (inclusiv la nivelul entităților subordonate/aflate în coordonare).
Executivul și-a propus, prin politica publică în domeniul e-guvernării, finalizată de ADR în cadrul proiectului EGOV – Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare, investirea a peste două miliarde de euro în următorii 10 ani în procesul de transformare digitală a administrației publice.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru