OECD a stabilit o țintă de creștere a productivității în agricultură de 28%, în acest deceniu
Numărul 44, 9-15 nov. 2022 » Lumea în care trăim
Productivitatea agriculturii mondiale va trebui să urce cu 28% deceniul acesta, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), pentru a elimina foametea în lume și, în același timp, pentru a reduce impactul sectorului în termeni de emisii cu efect de seră, în vederea îndeplinirii obiectivelor internaționale legate de schimbările climatice, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres. Obținerea acestei creșteri a productivității va însemna triplarea celei din ultimul deceniu, a explicat secretarul general al OECD, Mathias Cormann, în deschiderea unei reuniuni a miniștrilor Agriculturii, desfășurată zilele trecute, la Paris. Cormann a subliniat că atingerea acestei ținte va depinde de creșterea investițiilor, acordarea de stimulente agricultorilor pentru reducerea emisiilor de carbon, diminuarea risipei alimentare și favorizarea unui consum mai responsabil.
El a mai semnalat că în fiecare an sectorul agricol primește 800 de miliarde de dolari prin subvenții și tot felul de mecanisme de ajutor public, dar numai 13% din această sumă se dedică investițiilor în inovare. Iar acest procentaj s-a redus, deoarece în urmă cu două decenii era de 16%.
Fostul ministru australian a atenționat că „destul de multe" din aceste subvenții contribuie la distorsionarea piețelor, ajung în buzunarele marilor agricultori și sunt dăunătoare din punct de vedere al mediului. De aceea, a cerut o schimbare a tendinței, pentru a redirecționa acești bani, dar și "menținerea piețelor deschise și transparente", ceea ce se întâmplă în primul rând prin eliminarea restricțiilor la export, care, în opinia sa, generează volatilitate și incertitudini.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial