OICA: Sectorul auto global se confruntă cu o criză masivă, dar își va arăta, din nou, reziliența
Telex » Știri 7 aprilie 2020
Sectorul auto global se confruntă în 2020 cu o criză masivă, dar îşi va arăta, din nou, rezilienţa, se arată într-un comunicat al Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Automobile (OICA), forul mondial al constructorilor de automobile, informează Agerpres. „După ce 2019 a oprit cei zece 10 ani de creştere a industriei, sectorul auto global se confruntă în 2020 cu o criză masivă, dar îşi va arăta, din nou, rezilienţa. După un 2019 sumbru, când s-a înregistrat un declin de peste 5% al producţiei auto globale (91,8 milioane de vehicule), industria auto mondială se confruntă cu dificultăţi fără precedent în primele luni din 2020. Extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19) reprezintă dificultăţi fără precedent pentru una dintre cele mai mari industrii globale”, avertizează organizaţia.
Ar putea fi „cea mai gravă criză care a afectat vreodată industria auto”, au afirmat mulţi experţi, inclusiv preşedintele OICA, Fu Binfeng. Acesta a adăugat: „Temerile privind siguranţa şi sănătatea angajaţilor i-au determinat pe mulţi furnizori şi companii auto din întreaga lume să adopte măsuri sanitare drastice, ceea ce a dus la închiderea parţială sau completă a multor fabrici, chiar dacă nu s-a solicitat de către autorităţile respective”.
Principalii producători auto se angajează în continuare să-şi protejeze angajaţii şi clienţii şi să respecte pe deplin sau chiar să depăşească măsurile autorităţilor de restricţionare sau limitare. În unele ţări, companiile auto au şi proiecte umanitare, de la fabricarea de ventilatoare medicale, la facilitarea transportului de urgenţă şi a serviciilor medicale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național