OMS va lansa o aplicație COVID-19 pentru țările care nu dispun de propriul software
Telex » Știri 11 mai 2020
Numeroase ţări şi-au lansat aplicaţii de detectare şi localizare a persoanelor cu simptome ale bolii COVID-19, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) doreşte să vină în sprijinul celor care nu dispun de mijloace pentru a dezvolta astfel de programe, potrivit Mediafax. Astfel, Bernardo Mariano, de la OMS, a declarat într-un interviu pentru Reuters că organizaţia intenţionează să lanseze luna aceasta, la nivel mondial, o aplicaţie de evaluare a simptomelor bolii şi de detectare a persoanelor cu care bolnavii intră în contact.
Orice guvern poate lansa o versiune personalizată a acestei aplicaţii, a declarat Mariano, dar cea de bază va ajuta ţările „care nu au nimic”. Organizaţia vrea să adauge şi funcţia de localizare a persoanelor cu care se intră în contact şi, în acest sens, a apelat la Apple şi Google pentru a putea utiliza tehnologiile lor din domeniu.
Chestiuni legale şi privind viaţa privată a împiedicat OMS să se implice până acum, a spus Mariano. Apple şi Google au promis că vor folosi un sistem descentralizat care va asigura protecţia datelor personale, dar încă există îngrijorări legate de faptul că anumite companii vor folosi aceste informaţii pentru a obţine ulterior profituri.
Chiar şi o versiune de bază a aplicaţiei de evaluare şi detectare a simptomelor s-ar putea dovedi vitală. O aplicaţie OMS disponibilă la nivel global ar oferi mai multe informaţii despre coronavirus şi ar determina mai multe persoane să solicite să fie testate.
Pe de altă parte, localizarea persoanelor cu care se intră în contact poate fi la fel de crucială după relaxarea măsurilor de siguraţă, pentru că ar detecta cu o mai mare acurateţe răspândirea virusului şi ar ajuta la limitarea eventualelor restricţionări de circulaţie ulterioare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial