ONRC a publicat un ghid de completare a declarației privind beneficiarii reali
Numărul 35, 22-28 sept. 2021 » Curier legislativ
Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a publicat, pe site-ul propriu, câteva mențiuni referitoare la depunerea declarației privind beneficiarii reali. Printre acestea, se regăsește și un ghid de completare a declarației, unde se explică în detaliu cum trebuie completate casetele din formular, inclusiv cu privire la modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice.
În anul 2021, după cum am amintit în CECCAR Business Magazine, declarația anuală privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică până 1 octombrie 2021.
Declarația poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică. De asemenea, declarația privind beneficiarul real al persoanei juridice se poate da în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat. Declarația transmisă în formă electronică, prin portalul de servicii online sau prin poșta electronică, va avea incorporată, atașată sau logic asociată semnătura electronică calificată, precizează reprezentanții Oficiului.
Formularele se găsesc la sediul ORC sau pot fi descărcate de pe portalul ONRC, secțiunea „Formulare offline RBR (Registrul Beneficiarilor Reali), ori de pe site-ul www.onrc.ro, secțiunea Informații de interes public, subsecțiunea Formulare tip, Rubrica Formulare Beneficiari Reali.
Ghidul de completare a declarației privind beneficiarii reali și alte precizări referitoare la depunerea acesteia sunt disponibile pe site-ul ONRC.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național