Oportunități pentru companiile românești pe piața de capital, analizate la MEAT
Telex » Știri 18 februarie 2021
Rolul pieţei de capital în dezvoltarea economiei, precum şi modalităţile concrete de colaborare cu instituțiile statului au fost temele centrale abordate în cadrul întâlnirii secretarului de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Daniela Nicolescu, cu reprezentanți ai Bursei de Valori București (BVB). Potrivit unui comunicat al MEAT, participanţii la discuţii au abordat teme legate de facilitarea accesului companiilor româneşti la finanțare şi potenţialul de atragere de capital pe care BVB îl poate oferi acestora în demersul de creștere a afacerilor. Reprezentanții BVB au prezentat oportunitățile pe care piața de capital le oferă companiilor care au proiecte de dezvoltare – vizibilitate, transparență, precum şi creșterea capitalului de încredere din partea investitorilor.
„Apreciem rolul Bursei de Valori în susținerea mediului de business prin asigurarea unei surse stabile de capital, de aceea vă asigurăm de deschiderea noastră către continuarea parteneriatului existent, în beneficiul antreprenorilor şi al economiei românești”, a transmis secretarul de stat Daniela Nicolescu. „Împreună putem să ajutăm companiile să se dezvolte, punându-le în legătură cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării lor”, a adăugat oficialul.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate şi aspecte privind nevoia de simplificare a procesului investiţional pe piaţa românească de capital prin flexibilizarea reglementărilor privind fiscalitatea, astfel încât capitalul să ajungă la companiile autohtone şi să să le ajute să crească. S-a convenit organizarea de consultări periodice cu BVB pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru susţinerea economiei româneşti şi a companiilor locale.
La discuţii au participat, din partea BVB, Radu Hanga, preşedinte, şi Adrian Tănase, director general.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale