Oportunități sporite de finanțare a întreprinderilor sociale
Numărul 2, 24-30 ianuarie 2017 » Direct de la sursă
Furnizorii de microcredite și de finanțare pentru întreprinderile sociale își pot dezvolta capacitatea de a acționa pe piață printr-o inițiativă lansată recent a Comisiei Europene și a Fondului European de Investiții (FEI), informează, printr-un comunicat, Reprezentanța Comisiei Europene în România. Noua componentă investițională face parte din Programul UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI). Aceasta va consolida capacitatea anumitor intermediari financiari prin investiții de capital, în cea mai mare parte, pentru deschiderea de noi filiale, investiții în resursele umane, dezvoltarea de noi instrumente informatice sau finanțarea anumitor cheltuieli. Aceste investiții vor contribui la creșterea ofertei și a oportunităților pentru utilizatorii de microcredite și întreprinderile sociale.
„Componenta dedicată consolidării capacităților din cadrul EaSI va contribui, prin intermediul unor măsuri structurale, la simplificarea accesului la finanțare și va ajuta anumiți intermediari financiari să-și dezvolte afacerile pe termen lung și să ofere acces constant la fonduri microîntreprinzătorilor și întreprinderilor sociale. Această componentă răspunde nevoilor instituțiilor financiare care doresc să își consolideze capacitățile și oferta de pe piață. Prin acest instrument ne confirmăm angajamentul de a stimula crearea de locuri de muncă și creșterea economică și de a le ajuta pe cele mai vulnerabile persoane de pe piața muncii”, a declarat Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă.
Scopul EaSI este de a contribui la îndeplinirea obiectivelor UE în ceea ce privește un nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, garantarea unei protecții sociale adecvate, combaterea excluziunii sociale și a sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de muncă.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național