Opt companii românești, incluse în cea mai recentă ediție a Deloitte EMEA Technology Fast 500, clasamentul companiilor de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa
Numărul 29-30, 24 iul. - 6 aug. 2024 » Roza vânturilor
Opt companii românești sunt incluse în cea mai recentă ediție a Deloitte EMEA Technology Fast 500, clasamentul companiilor de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Potrivit unui comunicat al Deloitte, cele opt companii sunt: Redbee Software, DRUID, Questo, Ascendia, FintechOS, Pentest-Tools.com, Kinderpedia și Nestor. „Redbee Software, clasată pe locul 65 în topul Deloitte EMEA Technology Fast 500, este specializată în soluții software web și mobile care utilizează tehnologii de ultimă oră și a dezvoltat o aplicație care face previziuni legate de evoluția bursei pentru a ajuta utilizatorii să-și definească strategiile de investiții și să sporească încrederea din partea investitorilor. DRUID, specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți dedicați proceselor complexe din organizații, ocupă locul 207. Questo, care se află pe locul 282, a creat o platformă pentru jocuri desfășurate în aer liber, iar Ascendia, care a creat instrumente de e-learning utilizate atât în sectorul privat, cât și în cel public, s-a clasat pe locul 286. Următoarele companii românești recunoscute de clasament sunt FintechOS, pe locul 289, care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, și Pentest-Tools.com, care a creat o platformă bazată pe servicii de tip cloud cu ajutorul căreia se pot efectua teste de penetrare și de evaluare a vulnerabilităților, pe locul 309. Kinderpedia, care a creat o soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe, ocupă locul 370, în timp ce Nestor, cunoscut și sub numele de Marionette Studio, care a dezvoltat o platformă care sprijină angajații în procesul de dezvoltare, ocupă locul 421“, se menționează în comunicat .
„Realizările acestor companii contribuie semnificativ la consolidarea poziției României pe harta europeană a țărilor care oferă oportunități pentru start-up-urile din domeniul tehnologiei. Recunoașterea primită de acestea în clasamentul efectuat la nivelul EMEA arată că ecosistemul local continuă să se dezvolte și a ajuns să cuprindă numeroși jucători care activează acum la nivel internațional“, a declarat Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte România, coordonatorul local al programului Deloitte CE Fast 50.
Câștigătorii EMEA Fast 500 au fost selectați pe baza creșterii procentuale a veniturilor din anii financiari 2019 – 2022. Rata medie de creștere a companiilor incluse în această ediție a competiției este de 1931%.
Programul Deloitte EMEA Technology Fast 500 ia în considerare în mod automat companiile analizate în cadrul clasamentului Deloitte CE Fast 50, la care start-upurile locale se pot înscrie în această perioadă. Pentru a se califica pentru Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să aibă un venit operațional anual de minimum 50 000 de euro în primii trei ani (2020 – 2022) și de cel puțin 100 000 de euro în 2023, să aibă sediul în Europa Centrală și să dețină proprietate intelectuală sau tehnologie brevetată. Competiția se derulează în 19 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Estonia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și, pentru prima dată, Ucraina. Aplicațiile trebuie completate online până la 31 august 2024.
(Copyright foto: www.freepik.com)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial