Orașele București, Iași și Constanța ar putea schimba scrumierele stradale cu unele inspirate din sculpturile urbane
Numărul 29-30, 11-24 aug. 2021 » Roza vânturilor
Orașele București, Iași și Constanța și-ar putea schimba scrumierele stradale cu unele sustenabile, inspirate din sculpturile urbane sau natura înconjurătoare, odată cu anunțarea câștigătorilor competiției de design urban și de obiect #AlegeAsumat, la care au participat 70 de concurenți, au anunțat organizatorii, potrivit Agerpres. Astfel, conform unui comunicat al BAT România, concursul și-a propus să încurajeze comportamentul responsabil față de mediu, să susțină comunitatea creativă locală și să ofere soluții sustenabile pentru un oraș curat.
Competiția de design igloo este parte a inițiativei BAT România „Alege Asumat un Oraș Curat”, campanie dezvoltată în București, Iași și Constanța începând cu anul 2019 și prin care s-au colectat peste 1,7 tone de mucuri de țigări valorificate apoi energetic, cu zero impact asupra mediului.
„Într-un gest de implicare socială și ecologică, apelul către arhitecți, designeri, artiști și studenți a avut ca temă conceperea de scrumiere stradale și scrumiere individuale/portabile (pocket ashtrays). Din cele peste 70 de echipe participante, membrii juriului au ales trei proiecte câștigătoare, dar și trei mențiuni speciale. Locul I a fost câștigat de Timotei Hotea cu proiectul «Living Box», în care scrumiera stradală a fost gândită asemenea unei sculpturi urbane. Locul al II-lea a fost câștigat de Florin Costin Dogaru din Râmnicu Vâlcea cu o scrumieră urbană modulară inspirată din dinamismul orașului, iar locul al III-lea de Radu Prusan din București cu proiectul «Matca», care a pornit de la imaginea stupului și a albinelor care lucrează pentru binele comun, iar noi, similar lor, putem acționa individual pentru binele comunității”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice