Ordinul nr. 858/2020 al MFE vizând modificarea și completarea unei scheme de ajutor de stat pentru organizarea și derularea de programe de formare a adulților, publicat în Monitorul Oficial
Telex » Știri 4 august 2020
Ordinul nr. 858/2020 al ministrului Fondurilor Europene privind modificarea și completarea schemei de ajutor de stat pentru organizarea și derularea de programe de formare a adulților, „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților“, aferentă Programului operațional Capital uman 2014-2020, axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toți -, obiectivul specific: 3.12 - Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, aprobată prin Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 931/2018 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 696 din 4 august 2020.
Potrivit actului normativ, schema se aplică de la data lansării până la 31 decembrie 2021, ultima zi de plată a ajutorului fiind 31 decembrie 2023, în limita fondurilor alocate. Valoarea maximă a ajutorului pentru un proiect de formare este de 250.000 de euro – echivalentul în lei la cursul Infoeuro din luna intrării în vigoare a schemei. Valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordat unui beneficiar în cadrul schemei este de 1 milion euro/proiecte de formare solicitate pentru finanţare în cadrul unui apel sau al unor apeluri succesive POCU dedicate întreprinderilor mari, lansate în cadrul OS 3.12.
Ordinul nr. 858/2020 al MFE precizează că întreprinderea mare este orice entitate juridică implicată într-o activitate economică, constituită conform Legii 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. O întreprindere mare reprezintă orice întreprindere care nu se încadrează în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, aşa cum sunt definite conform art. 3 alin (1) din Legea nr. 346/2004.
Activităţile eligibile în cadrul schemei sunt organizarea şi derularea de programe de formare (cursuri de calificare de nivel 2-4 conform Cadrului naţional al calificărilor, în concordanţă cu cerinţele locurilor de muncă, cursuri de scurtă durată, de specializare şi perfecţionare în concordanţă cu cerinţele locurilor de muncă, cursuri informale/programe de formare recunoscute la nivelul întreprinderii).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile