Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) va lansa, în 2024, în România, misiunea economică și comercială a francofoniei în Europa Centrală și de Est
Telex » Știri 28 noiembrie 2023
Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) va lansa misiunea economică și comercială a francofoniei în Europa Centrală și de Est, în România. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 27-29 martie 2024, a anunțat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), într-un comunicat. „După trei prime ediții de succes în Asia de Sud-Est (Vietnam și Cambodgia), Africa Centrală (Gabon și Rwanda) și Orientul Mijlociu (Liban), misiunea organizată anul viitor în România face parte din Strategia Economică pentru francofonie 2020-2025 și urmărește intensificarea schimburilor comerciale și investiționale între cele 88 de state membre și guverne din Organizația Internațională a Francofoniei”, se menționează în comunicat.
Misiunea reunește un forum economic la nivel înalt și sesiuni business-to-business, în special în sectorul agroalimentar, digital – inclusiv securitatea cibernetică și industria jocurilor video, energia verde și sectorul medical și include sprijin din partea experților, vizite la sediile companiilor, precum și identificarea și realizarea de oportunități comerciale și de investiții cu firme de profil asemănător sau complementar, din statele membre ale OIF.
Platforma de înscriere la eveniment este disponibilă până la 22 decembrie 2023, pe site-ul OIF. Companiile românești interesate să fructifice această oportunitate pentru colaborarea cu o serie de companii ale spațiului francofon se pot înscrie accesând link-ul: Inscription 2023 (francophonie.org).
Cei interesați pot găsi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul OIF: https://missions-economiques.roumanie.francophonie.org/en.
De asemenea, pentru mai multe informații despre misiune poate fi accesată broșura: mecf_brochure_roumanie_211123.pdf (hubinstitute.com).
(Sursa foto: ro.wikipedia.org)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru