Organizația Mondială a Turismului estimează că sosirile turiștilor vor scădea cu 30%, la nivel mondial
Telex » Știri 29 aprilie 2020
Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) estimează că sosirile turiştilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anunţat surse din Casa Regală spaniolă. Pololikashvili i-a transmis regelui importanţa turismului pentru recuperarea economică şi socială în urma impactului pandemiei.
OMT, al cărei sediu se află la Madrid, estimează că numărul turiştilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depăşi 450 miliarde dolari. În faţa acestui scenariu, Pololikashvili a insistat că este nevoie urgent de „un răspuns politic coordonat la nivel internaţional, precum şi de un angajament real pentru a sprijini turismul”, sector ce asigură 10% din locurile de muncă la nivel global. El a reamintit că turismul a fost „un aliat fidel pentru recuperare în crizele anterioare”, cu beneficii „foarte mari, care au trecut dincolo de propriul sector”.
„Pandemia este o provocare pentru Spania şi restul lumii, dar, departe de a ne învinge, ne va lăsa mai puternici ca societate globală”, a susţinut secretarul general al OMT la întâlnirea cu regele. Oficialul georgian a subliniat, totodată, că turismul „trebuie să fie parte din programele şi acţiunile de salvare, pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne în urmă” şi a reamintit că este unul dintre pilonii obiectivelor derivate din Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă a ONU.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale