OUG nr. 211/2020, care prelungește până la 30 iunie 2021 măsurile de susținere a angajaților și profesioniștilor, publicată în Monitorul Oficial
Telex » Știri 8 decembrie 2020
În Monitorul Oficial nr. 1.189 din 7 decembrie 2020 a fost publicată OUG nr. 211/2020 privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecție socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea OUG nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă. Actul normativ prelungeşte până la 30 iunie 2021 acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților, a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști. Astfel, se va prelungi acordarea șomajului tehnic (OUG nr. 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei de Covid-19, până la 30 iunie 2021. De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG nr. 132/2020) se prelungește până la aceeași dată.
Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, actul normativ operează o serie de completări, astfel: ▪ cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive; ▪ angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă; ▪ interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile