Pactul ecologic european: Consultare publică online asupra unor obiective-țintă de mediu mai ambițioase pentru anul 2030 în UE
Numărul 13-14, 7-22 aprilie 2020 » Lumea în care trăim
Deși prioritatea politică actuală a Comisiei Europene o reprezintă combaterea coronavirusului, Executivul comunitar precizează, într-un comunicat, că îşi continuă eforturile pregătitoare referitoare la prioritățile politice pe termen lung, precum Pactul ecologic european. Din acest motiv, Comisia Europeană a lansat, zilele trecute, o consultare publică online cu privire la creșterea obiectivului climatic al UE pentru 2030, precum și asupra acțiunilor și politicilor necesare pentru realizarea unor reduceri majore ale emisiilor de gaze cu efect de seră.
Ca parte a Pactului ecologic european, care reprezintă strategia de creștere a Europei, Comisia va prezenta un plan cuprinzător conținând o evaluare de impact pentru a crește obiectivul climatic pentru 2030 și a ajunge la un interval al emisiilor între 50% – 55%, comparativ cu nivelul înregistrat în anul 1990. Odată agreat obiectivul-țintă, CE va propune includerea lui în recent prezentata lege europeană privind clima.
Noul obiectiv pentru 2030 va influența, de asemenea, realizarea evaluării tuturor normelor legislative sectoriale relevante până în vara anului 2021, inclusiv legislația în ceea ce privește eficiența energetică, energia regenerabilă, partajarea eforturilor și sistemul UE de comercializare a emisiilor.
Revizuirea obiectivului spre un nivel superior va plasa UE pe calea unei realizări progresive a neutralității climatice până în anul 2050. Această revizuire va sprijini și garantarea beneficiilor aduse celor ce iau primele măsuri pentru industria europeană, va evita activele depreciate și va consolida rolul de lider global al UE în negocierile internaționale privind clima.
Consultarea online este deschisă până la 23 iunie a.c.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice